Kratki film Generacija Z: Ne al’ ja?

Večkrat nagrajeni kratki film Generacija Z: Ne al’ ja? v svoji osnovi izpostavlja problematiko odvisnosti od sodobne (digitalne) tehnologije, a obenem vsakemu gledalcu ponuja še veliko več kot to. Namreč, dotika se najbolj osnovnih vidikov življenja, ki jih učenke in učenci s spretno pripravljeno koreografijo in sproščeno ustvarjalnostjo pripnejo na filmski trak ter tako na izredno neposreden način ponudijo v razmislek vsakemu, ki si ogleda film.

Omenjeni kratki film je neizprosen v svoji dilemi (ne al’ ja?) in konkreten v svoji vsebini (z izrazom »Generacija Z« označuje današnjo mladino) in tako jasno nastavlja ogledalo situaciji, v kateri smo se danes znašli kot družba.

Film je bil s svojo močno sporočilnostjo uspešen tako doma kot tudi v tujini. Poleg zmage na 55. srečanju najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije novembra 2019 v Izoli še posebej izstopa tudi vrhunska uvrstitev na mednarodnem filmskem festivalu MEET (Movies for European Education and Training) v Rimu, kjer je v izredno močni konkurenci (na festival so prejeli približno 1800 filmov iz več kot 100 držav) zasedel 2. mesto v eni izmed štirih kategorij (Education Europe). Nazadnje pa je bil nagrajen z nazivom Best Music Video na festivalu v Moskvi.

Delite naprej ...
Analogen.si
Analogen.si

Manj zaslonov, več objemov.

Objav: 24